Markentreprenad - ett brett område

 

VI BEHÄRSKAR ALLT INOM MARKENTREPRENAD

Markentreprenad är ett brett område. Kort sammanfattat kan man säga att det innebär allt arbete i utemiljön kring en byggnad, utom det som räknas som trädgårdsskötsel. Markentreprenad handlar om allt det som knyter ihop trädgården såsom staket, terrasser, gångvägar, uppfarter, och att skapa nivåskillnader för att göra en utemiljö mer dynamisk.

När man utför den här typen av arbeten är det väldigt viktigt att man har rätt utrustning och de kunskaper som krävs för att göra ett gediget underarbete. Annars kommer jobbet inte att hålla och du får lägga om din stenläggning efter något enstaka år för att den har blivit ojämn. Ta därför hjälp av ett proffs som ser till att underlaget blir rätt redan från början istället, oavsett om det handlar om att anlägga en grusgång eller en ny garageuppfart.

Dränering

Husdränering är en annan viktig åtgärd som man bör utföra regelbundet för att undvika fuktproblem i sin grund eller källare. Det kan också vara lämpligt att passa på att förbättra eller byta ut källarisoleringen samtidigt när man gör detta. Intervall på omkring 20-30 år brukar man säga är lämpligt mellan dräneringarna. Vilken slags jord du har runt huset påverkar också hur länge dräneringen håller. Är det huvudsakligen grus håller den vanligen längre än om du har lera i marken. Om du är osäker på hur länge sen det var som en dränering genomfördes vid ditt hus eller hur din mark kan påverka grunden är du varmt välkommen att höra av dig till oss så kan vi komma ut och ge dig en utvärdering.

Nybyggen

Vid nybyggen brukar det se rätt fult ut kring huset när man är färdig. För att få en snyggare utemiljö snabbt och enkelt är det smart att lägga ut färdig gräsmatta. Vi formar och jämnar ut marken kring ditt hus på det vis du önskar och sen lägger vi ut gräsmattan som snabbt växer ihop till ett sömlöst täcke av grönt. Sen kan du enkelt jobba vidare därifrån med buskar, träd, blommor och andra växter för att gestalta din trädgård.

Stenläggning

Sten är ett spännande material som man kan göra mycket med i en trädgård. Vi kan bygga murar för att skärma av delar av trädgården eller höja upp en del av den. Sten kan användas för att anlägga gångar och uppfarter och ge dem ett helt nytt utseende. Stenkanter kan användas för att avgränsa rabatter från gångvägar eller gräsmatta. Det finns en mängd olika typer av stenmaterial på marknaden. Hör efter med oss så kan vi ge exempel på vad som kan passa för olika ändamål.

Stenspräckning

MG Maskin & Entreprenad är utbildade i att hjälpa er med stenspräckning. Simplex stenspräckning är system för spräckning i sten, berg och betong från Power Tools. Systemet utlöser elektriskt små krutladdade patroner. Simplex är en mjukar metod än konventionell sprängning med dynamit och skapar minimalt med vibrationer och stenkast.

Några fördelar med Simplex stenspräckning:

- Det är inte nödvändigt att totalt stänga av ett helt arbetsområde och evakuera området inför varje spräckning.
- Arbeten kan ske nära känsliga byggnader och platser.
- Ingen märkbar dammbildning, därmed miljövänlig. Använd Simplex för en säker och bra arbetsmiljö.
- Arbeten kan utföras i känsliga områden, som inom tättbebyggt område, utan att flera av de problem som vanligen uppstår med explosiva
  sprängämnen behöver beaktas.

SlutaGräv – markskruven som revolutionerar

Vi är återförsäljare av markskruv. SlutaGräv är en helt ny lösning som ersätter den traditionella betongplinten.

Innan vi monterar skruvarna förborrar vi ett hål i marken för att garantera ett starkt montage. Skruvarna kan användas vid förankring av t ex ett staket, en terrass, en friggebod eller en carport. Men också till större byggnationer som t ex bullerplank. Skruvarna klarar även att ersätta traditionella betongplintar som grund för ett Attefallshus. Här är andra användningsområden: förankringar för parkbänkar, cykelställ, soptunnor och skyltar. Vi har över 10 olika modeller av markskruv beroende på underlag och vad som ska monteras.

Fördelar med markskruv

  • Ingen grävning eller gjutning
  • Ingen åverkan på underlaget
  • Sparar tid & pengar
  • Kan monteras året om